În România sunt peste 10.000 (zece mii) de localități fără nici un creștin evanghelic. Unele dintre aceste localități nu au nici biserică ortodoxă. Unele localități au 5000 de locuitori, iar altele 50.

Vrem să trimitem câte un pachet evanghelistic în fiecare din aceste localități, pe adresa primăriei, dispensar, poliție sau școală.

Pachetul conține 1 Nou Testament, cărțile Vieti transformate, Volumul 1 si 3, broșura Ce s-a întâmplat de fapt de Paști, câte 4 CD-uri cu emisiuni de la Radio, o meditație, 1 DVD video de la Speranța și prietenii, literatură pentru copii și o scrisoare de explicații.

Cu ajutorul lui Dumnezeu am trimis până acum în 5500 de sate. Mai jos vă prezentăm câteva reacții din partea celor care au primit aceste colete:

1. JUDEȚUL HUNEDOARA: „Mama mea este reprezentanta satului nostru în Consiliul local. Printre cărțile primite de la dvs. am citit despre o altă carte, pe care nu ne-ați trimis-o, intitulată: „PORNOGRAFIA ȘI DEPENDEȚA DE INTERNET – O VIAȚĂ ÎN MINCIUNĂ”, scoasă tot de Radio Vocea Evangheliei – Timișoara. V-aș ruga să mi-o trimiteți, deoarece și eu și mai mulți colegi suntem dependenți de Internet.” (Elevă de liceu sau Scoală Generală)
I-am răspuns că nu mai avem această carte deoarece nu am mai avut bani și sponsori să o retipărim, dar i-am indicat site-ul nostru www.rve-timisoara.ro de unde poate citi sau asculta în mod gratuit toate cărțile scoase de Radio Vocea Evangheliei – Timișoara.

2. “Am 60 de ani, sunt un om foarte religios, dar m-a mișcat profund gestul dumneavoastră. Dacă oamenii ar respecta ce a spus Mântuitorul: “Să vă iubiți aproapele”, totul ar fi altfel în lumea noastră.”

3. JUDEȚUL DOLJ: „Am citit tot ce mi-ați trimis, și le dau mai departe din mână în mână, însă doar cu imprumut – după câteva zile le cer înapoi și le dau altora.” (Consilier local)

4. Un consilier local: „Eu sunt un om foarte credincios, am fost chiar și la Muntele Athos, dar absolut tot ceea ce mi-ați trimis dumneavoastră parcă îmi vorbește mie personal.”

5. JUDEȚUL SATU-MARE: „Vă rugăm să ne mai trimiteți încă 10 colete, ca să dăm tuturor colegilor din Primărie.” (Secretara unei primării)

6. JUDEȚUL DOLJ: Secretara unei Primării a înmânat coletul cadou doamnei Primar, dar dânsă l-a refuzat, fără să-l deschidă. L-a înmânat și domnului viceprimar, dar și acesta l-a refuzat, fără să-l intereseze ce conține. Secretara l-a lăsat vreo jumătate de oră pe masă, nefiindu-i foarte clar ce să facă cu el. Până la urmă s-a hotărât să-l deschidă. Reacția secretarei? „Doamne, Tu mie personal mi-ai trimis toate aceste cărți și CD-uri.” Extraordinar!

7. JUDEȚUL DÂMBOVIȚA: Cineva ne-a rugat să mai trimitem încă 1 colet pentru Biblioteca Comunală.

8. JUDEȚUL GIURGIU: Cineva ne-a rugat să mai trimitem încă 1 colet pentru o Primărie din județ.

9. În unele localități în care am trimis colete am încercat ulterior să organizăm evanghelizări sau măcar întâlniri cu cei care au primit coletul. Un bărbat din Sulina a primit un CD în timpul unei astfel de evanghelizări. Un frate din Tulcea care a ținut legătura cu el ne istoriseste: “M-a căutat și mi-a spus că a primit de la noi un CD cu Documentarul despre Avort intitulat: “CE NUME I-AI DA COPILULUI TĂU NENĂSCUT?”.
Mi-a spus că a plâns mult în timp ce asculta CD-ul. Am petrecut câteva ore cu el, mi-a spus despre viața lui. In concluzie, daca nu era de acord cu avortul atunci când soția lui l-a întrebat, poate nu se mai ajungea la divort… Cu siguranță copilul i-ar fi apropiat mai mult.
Acest bărbat mi-a spus ca vine în Tulcea și vrea să ne întâlnim să stăm de vorbă.
Mă bucur că Dumnezeu îl cercetează. Mulți oameni nu au timp să stea de vorbă cu noi, însă materialele pe care le dăm, sunt citite și ascultate în momente planificate de Dumnezeu.”

10. JUDEȚUL GORJ: O doamnă de la o primărie: “Vă rugăm să ne mai trimiteți încă 5 colete, suntem gata chiar să le plătim. Sau măcar Noi testamente să ne mai trimiteți.”

11. JUDEȚUL VASLUI: “Mulţumim pentru materialele transmise de Dvs! Au fost distribuite colegilor. Dacă este posibil, vă rog să mai trimiteţi câteva exemplare din Noul Testament, ca în formatul miniatural din pachet.” (Am mai expediat deja alte 10 Noi Testamente)

12. JUDEȚUL CLUJ: “Cum m-ați găsit dom’le? Eu sunt consilier local și candidez pentru primărie. Bunica mea a fost pocaită, și eu am știut toată viața că trebuie să fac și eu acest pas, dar mi-am bătut joc și am amânat. Dar acum, după ce voi ieși primar, mă voi boteza.” Răspunsul nostru: “Nu așteptați să deveniti primar, că poate nu vă aleg oamenii. Apoi nu așteptați până la alegeri, că nu știm dacă mai apucăm ziua de mâine”

13. O primărie undeva în OLTENIA, un “oltean” get-beget: “Nu mai trimiteți dom’le așa ceva în Oltenia, că nu interesează pe nimeni așa ceva aici. Noi avem credința noastră ortodoxă, iar voi nu vă închinați la icoane, nu vă închinați la sfinți, etc, etc”
De aici a urmat o discuție de vreo 20-30 de minute, despre închinarea la Dumnezeu, care este CREATOR, sau la Maica Domnului, la sfinți, la icoane, etc, care sunt simple CREATURI. Discuția s-a încheiat din partea interlocutorului nostru cu: “Dom’le, mi-a plăcut să discut cu dumneata. Pot să te mai sun și altădată, să mai vorbim?”

14. O reacție care m-a întristat, chiar din partea cuiva cunoscut: “Nelule, oprește proiectul ăsta, că sunt bani aruncați aiurea, pentru că nu ai nici un control asupra rezultatelor.” M-am prins la timp că era acelasi… duh… cu bărbatul de la Primaria din Oltenia… Așa că proiectul VA CONTINUA. Responsabilitatea noastră este să aruncăm sămânța, în primă fază, iar unde încolțeste să o ajutam să crească, ori prin telefon, ori cu ajutorul Bisericilor din alte sate vecine. Dar CONTROLUL ASUPRA REZULTATELOR îl are … Tata… așa că suntem liniștiți.

Îi iubim pe români, iubim România – așa cum este, dar o dorim transformată – și Îl iubim pe Domnul din toată inima.