Proiectul Africa este derulat în colaborare cu Misiunea Speranța pentru Africa.

RVE își propune să transmită Evanghelia dincolo de barierele de cultură, de culoare și de spațiu. Am ajuns cu Evanghelia într-o lume în care radioul este primul și el mai important mijloc de comunicare în masă. Între oameni care nu știu să citească, exprimarea orală a Adevărului Scripturii este princiala modalitate de a ajunge la inimile oamenilor.

Misiunea în Kabale, Uganda

Totul a început în urmă cu 10 ani când pastorul Kiiza din Kabale, Uganda a inceput să se roage împreună cu biserica lui pentru un radio creștin. După ani de rugăciune și post, Misiunea Speranță pentru Africa se implică și construiește un studio de radio acolo.
În februarie 2012, o echipă formată din cinci redactori de la Radio Vocea Evangheliei a participat la formarea primului post de radio creștin din zonă – Radio Hope. Audiența estimată – 16 milioane de ascultători. Echipa a fost formată din Radu Mureșan și Anca Sebestyen, de la RVE Cluj-Napoca, Cristina Giurgiu – RVE Sibiu, Florin Milici – RVE Suceava, Cristina Olariu – RVE Timișoara.
Pentru 10 zile, eforturile românilor s-au unit pentru instalarea echipamentului, montarea antenei și instruirea unei echipe de redactori care va lucra acolo. Toate obiectivele au fost atinse. Radu Mureșan a plecat la Domnul, răpus de un cancer galopant, însă misiunea continua. În octombrie, 2012 echipa se va întoarce pentru a continua munca de formare a redactorilor, precum și distribuirea unor aparate de radio care se încarcă solar. Misiunea Limanuri Bune, se ocupă de proiectul aparatelor de radio.

Misiune în Republica Centrafricană
Următorul obiectiv este deschiderea unui alt post de radio creștin în capitala Republicii Centrafricane. Pastorul Jean Balizou a trăit ani de zile în România și a pornit tratativele pentru pornirea unui post de radio creștin în țara sa.

Rugați-vă pentru aceste proiecte și implicați-vă în susținerea lor.