Câte capre încap intr-un avion ?

125 de capre pentru Africa. Pentru o familie din Africa o simplă capră înseamnă viață. Literalmente.
Copii, părinți și bunici, toți se hrănesc cu lapte de capră, de altfel un lapte foarte hrănitor.
O familie săracă din Africa trebuie să economisească bani timp de trei ani ca să cumpere o capră.Luni dimineața, la Matinalul de la Radio Vocea Evangheliei Timișoara, am discutat prin telefon cu Liviu Neagoe, despre faptul ca joi va pleca in Africa. Merge acolo ca specialist, de la Fundația Apa vieții, ca să ajute la forarea de fântani.

Apa este o problemă cumplită în Africa, cu toate că se pare că Africa stă pe un mare ocean, se spune că sub Africa este multa apă.
Dar în timpul discuției, Domnul ne-a pus pe inimă să discutăm și despre mâncare, nu doar despre apă. Ca să ai după ce bea apa, trebuie să mănânci mai întai.
Astfel s-a lansat ideea: “DONEAZĂ O CAPRĂ PENTRU AFRICA”. O capră costă aproximativ 100 dolari (300 lei).

De luni până miercuri s-au strâns 15 capre. Miercuri s-au mai strâns încă 50, în total 65, iar joi liniile telefonice au fost suprasolicitate.
La final s-au strâns 125 de capre!Cine a dat bani pentru aceste capre? Ne spune chiar Liviu: “Au fost și oameni cu dare de mână, dar au fost și oameni săraci, țintuiti la pat, dar care de mult timp se rugau pentru Africa. O doamnă în vârstă mi-a spus: ‘Eu nu am bani pentru o capră, am pensie foarte mică, dar vreau să dau 100 de lei, măcar pentru o pulpa de capră. La scurt timp a sunat altcineva, în condiții similare, care a dat 150 de lei, și astfel s-au facut bani pentru încă 1 capră.”125 de familii sărace din Africa se vor bucura de hrană, datorita dragostei față de Dumnezeu și de semeni a multor ascultători.

În Niger, Africa, Liviu Neagoe sa va întâlni cu mai mulţi beduini convertiţi la credința în Cristos, chiar în mijlocul triburilor lor.Ceea ce ne-a uimit a fost răspunsul prompt al ascultătorilor la nevoile semenilor lor de peste mări și țări.
“N-am avut bani până la pensie, dar am luat împrumut și am participat și eu la caprele pentru africani” spune o persoană în vârstă, iar un bărbat relatează: “Joi dimineața soția asculta Radio Vocea Evangheliei. M-a sunat la serviciu și m-a rugat să mă învoiesc și să ma duc să rezolv problema cu caprele, ceea ce am și facut.”

Un om de afaceri din Buziaș marturisește: “Am vrut să dau și eu, dar nu am avut încasări în ziua respectivă. Mama mea bătrâna s-a oferit imediat să mă împrumute și am trimis si eu bani pentru o capră. La puțin timp m-a sunat un vechi datornic al meu, de la care nu mai speram să mai recuperez vreodată banii, și mi-a adus toată datoria, fară să-l fi sunat eu sau să-l presez.”
Dumnezeu este credincios și răsplatește pe cei care Îl onorează pe El.

Din Reșița până în Elveția, din Sebeș-Alba până în Timișoara și până în localitățile din imprejurimi, oamenii au reacționat imediat.
A sunat cineva chiar din Zurich, Elveția, care asculta Radio Vocea Evangheliei Timișoara pe iPhone, în drum spre serviciu.
A donat 2 capre, și a mai strâns încă 8 de la prieteni. Așadar, 10 capre sunt “elvețiene”.

O altă doamnă din Timișoara mărturisește: “Am auzit zilele trecute interviul și am vrut să particip și eu, dar am uitat. Azi noapte am visat cu copil african trist și necăjit, care se uita în ochii mei. Când m-am trezit nu am avut liniște până nu am rezolvat problema.”

Mii de mulțumiri tuturor, în Numele Domnului Isus Cristos.

Drept răspuns, Împaratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de cate ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești FOARTE NEÎNSEMNAȚI frați ai Mei, MIE MI LE-AȚI FACUT.”
Ev. Matei 25:40

Echipa Radio Vocea Evangheliei Timișoara
zilnic 92,2 FM