ALEGERI

18 nov., 2019

de Sandi Coștoi, 18 Noiembrie 2019

Imagini pentru gods choice

 

 

Alegerile sunt lucruri pe care le întâmpinăm zi de zi. Gândiți-vă doar la ce șampon sau ce detergent folosiți, ce ați servit la cină sau chiar ce partener de viață aveți. Da, sunt lucruri din sfere diferite ale vieții, însă toate acestea sunt decizii pe care le-ați luat la un moment dat. Există alegeri care sunt cu adevărat importante, cele care se referă la viața noastră și cu atât mai mult la viața noastră de dincolo de moarte. Poate că sună filosofic, însă viața noastră veșnică e chiar mai reală decât viața pe care o trăim aici, pe pământ.

Vreau să analizăm puțin criteriile pe care le avem majoritatea dintre noi atunci când luăm decizii. Într-o lume în care hedonismul e ridicat la rang de virtute, alegerile ne sunt influențate de acesta și auzim deseori expresii precum: „dacă mie îmi place și dacă eu mă simt bine, nu mai contează altceva”.

Pe lângă acest egoism, binele celor din familie și al prietenilor apropiați ne influențează deciziile, însă uităm că ”aproapele” nostru este reprezentat de toți cei din jur și că Biblia ne învață: ”Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii”(Romani 12:18) Nu ne mai gândim decât la noi, la plăcerea și binele nostru și devenim din ce în ce mai egoiști.

Observăm că de fapt, cel mai important criteriu lipsește. Care este acela? Voia lui Dumnezeu…da, probabil că e puțin mai greu să ținem cont de acest criteriu sau poate că e greu să îl distingem. Asta se întâmplă tocmai pentru că uităm să petrecem timp de calitate cu Dumnezeu, uităm că o relație autentică se clădește încet, cu sinceritate și devotament.

Dar cum putem cunoaște voia lui Dumnezeu? Cred că trebuie să aprofundăm mai mult Cuvântul lui Dumnezeu și să avem timp petrecut în rugăciune – acestea sunt sursele din care putem afla ce dorește El cu privire la viața noastră. Alegerile pe care le facem în fiecare zi pot duce înspre viață sau pot aduce pierdere în viața noastră, iar cel mai important criteriu de care trebuie să ținem cont este voia lui Dumnezeu și să nu uităm că: ”Și lumea și pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac”. (1 Ioan 2:17)

 

 

 

Următoarele emisiuni