150 de elevi din Timișoara învață în containere

11 sept., 2018
Image result for container gen 30

Foto: TimișOnline

150 de copii de la Școala Generală numărul 30 din Timișoara vor învăța, în acest an, în construcții tip container. Acestea sunt, de fapt, construcții modulare care au toate condițiile necesare pentru educație, de la grupuri sanitare și căldură, până la table inteligente, precizează directoarea școlii, Mihaela Șora. Cele șase module au fost cumpărate cu câte o sută de mii de euro bucata, informează Radio Timișoara. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, susține că aceste containere sunt spații de învățământ excepționale, complet utilate, cu coridor central, spații sanitare pentru băieți și fete și spațiu pentru persoanele cu handicap. Edilul a mai explicat că astfel de containere vor fi amplasate și la Liceul ”Grigore Moisil”.

”La Grigore Moisil se realizează acum o platformă betonată în curtea locației Gh. Doja. Acolo se realizează o platformă betonată pe care se postează opt containere. Vor fi șase săli de clasă și două containere servesc drept grupuri sanitare. Exact cum se întâmplă și la Școala Gen. Nr. 30.”

Pentru a rezolva criza spaţiilor de învăţământ, autorităţile au reorganizat reţeaua şcolară, au mutat unităţi dintr-o clădire într-alta şi au investit în amenajări. Totodată, elevii a 15 şcoli din judeţul Timiş vor merge la cursuri şi după-amiaza, pe durata acestui an de învățământ.

Următoarele emisiuni