30 zile de rugăciune pentru lumea musulmană

16 mai, 2018

Rugăciunea este o practică comună a creştinilor şi a musulmanilor. Cei care urmează aceste două credinţe se roagă din motive similare: pentru a-şi angrena mintea în căile lui Dumnezeu, pentru a înţelege voia Lui şi a găsi puterea de a o urma şi pentru a găsi confort şi ajutor. Se roagă şi pentru a-şi împărtăşi gândurile cu Acela în care şi-au pus încrederea.

De ce ne rugăm pentru musulmani?

  1. Pentru ca inimile noastre să fie schimbate
    Când ne rugăm pentru alţii aşa cum ne-a învăţat Isus, începem să îi vedem pe cei pentru care ne rugăm prin ochii Lui. Şi doar privindu-i pe musulmani prin ochii Lui şi fiind dornici să îi cunoaştem aşa cum sunt, îi vom putea iubi cum am fost învăţaţi.
  2. Pentru ca lumea să fie transformată
    Noi credem că prin rugăciune putem contribui la schimbarea lumii. Lucrăm împreună cu Dumnezeu la împlinirea voii Sale şi prin rugăciune putem vedea lucruri miraculoase întâmplându-se.
    Ne rugăm ca musulmanii să ajungă să Îl înţeleagă şi să Îl cunoască pe Isus. Noi, cei care Îl urmăm, uneori eşuăm în a-L reprezenta pe Isus aşa cum ar trebui. De aceea, nu ne rugăm ca musulmanii să devină ca noi, ci ne rugăm ca ei să devină ca Isus.

Pentru o îndrumare zilnică în rugăciune, cu prezentare a motivelor, puteți descărca Ghidul „30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană” de aici.

 

Următoarele emisiuni