A fost confirmat primul caz de coronavirus din România

27 feb., 2020
Profimedia

A fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus din România.

Pacientul, un bărbat din județul Gorj, se află în stare bună, acesta fiind transportat la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti pentru internare, a declarat miercuri seara, ministrul Sănătății, Victor Costache.

„Suntem, din păcate, în măsură să vă anunţăm că în urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj, care au intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini, avem primul caz confirmat de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din judeţul Gorj. Imediat după ce va ajunge la Bucureşti, va intra pe schema de tratament şi sperăm într-o evoluţie pozitivă. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică.” 

Conform procedurilor, familia bărbatului, șapte persoane, a fost pusă în carantină, deși toți au fost testați negativ, susține Victor Costache. Ministrul a mai afirmat că a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a determina dacă mai există și alte cazuri de Covid-19 în județ.

„Avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă, şi vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a precizat Victor Costache, miercuri, într-o conferinţă extraordinară de presă susţinută la sediul MAI.

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a dat dispoziție prefecturilor din țară, să asigure hrana și cele necesare, persoanelor aflate în carantină.

„De ieri, am dat o dispoziție către toate prefecturile prin care, prefecții împreună cu Comitetele pentru Situații de Urgență își împart sarcinile conform competențelor, pentru a îngriji persoane sau a asigura sprijinul persoanelor aflate în izolare”, aspus miercuri, Raed Arafat.

La Timișoara, accesul vizitatorilor în secțiile Spitalului Județean a fost interzis. Managerul unității sanitare, Raul Pătrașcu, explică că măsura este una preventivă și nu de carantină. Totodată, autoritățile locale au anunțat că vor cumpăra module de tip container pentru găzduirea persoanelor puse în carantină. În Timiș, numărul persoanelor izolate la domiciliu, a crescut la aproape 300.

Următoarele emisiuni