A început veghea tăcută în stradă pentru copiii nenăscuți

26 feb., 2020

Campania „40 de zile pentru viață” de la Timișoara a început.

Oficial, astăzi este prima zi de veghe în stradă, fiind înscriși pe listă voluntari și membri ai Bisericii Lumina din Timișoara. Campania ce se desfășoară până în data de 5 aprilie, are ca scop, conștientizarea opiniei publice despre consecințele negative ale avortului, dar și apărarea dreptului la viață a copilului nenăscut, afirmă Ema Isaincu, unul din organizatorii ediției din acest an.

Inițiativa este una civică, formată din voluntari, în mare parte creștini de diferite confesiuni religioase. Campania începută în 2007, se desfășoară simultan în 30 de țări din lume, fiind implicați de-a lungul anilor, peste 1 milion de voluntari. Numărul copiilor salvați de la avort în urma acestei acțiuni, ajunge la aproximativ 17 mii. În Timișoara, campania a ajuns la cea de-a patra ediție.

Conform datelor oferite de Centrul de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, România este una dintre țările Uniunii Europene cu cea mai mare rată a avorturilor și mortalității materne – 480 de avorturi la 1.000 de nașteri. În fiecare an, sunt avortați circa 100 de mii de copii, rezultând o cifră de aproximativ 400 de avorturi pe zi, dintre care 11 doar în județul Timiș. Totuși, în urma campaniilor desfășurate, numărul avorturilor a scăzut, afirmă medicul ginecolog, Bogdan Cioată.

În ceea ce privește dreptul copilului nenăscut la viață, Amina Cor-Agafiței, de profesie avocat, susține că acesta nu există, cauza fiind lipsa unei definiții corecte a persoanei. 

Campania „40 de zile pentru viață” din Timișoara se desfășoară zilnic, în perioada 26 februarie – 5 aprilie, între orele 7:00 – 19:00. Veghea tăcută are loc în fața Maternității Odobescu.

Următoarele emisiuni