Alo! Tata! E ziua ta! bifează o nouă ediție de succes

14 mai, 2019
Image may contain: 3 people, people smiling, people standing, child, shoes and outdoor

Foto: Eyes of Clay

Evenimentul dedicat copiilor și tăticilor Alo! Tata! E ziua ta!, a bifat o nouă ediție de succes, a cincea la număr. Mii de copiii, tătici și mămici s-au aflat duminică în Parcul Copiilor din Timișoara unde au luat parte la activitățile și atelierele puse la dispoziție de instituțiile și voluntarii implicați. Lucru manual, ateliere de pictură, tâmplărie, olărit, jocuri în echipă, cățărare în copac și curse cu obstacole sunt doar câteva din activitățile la care micuții au putut lua parte alături de tăticii lor. La eveniment au fost prezenți și voluntari din cadrul Crucea Roșie, filiala Timiș, care au venit în întâmpinarea copiilor cu un curs de igienă orală și de prim ajutor.

Nu au lipsit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș care au oferit copiilor plimbări gratuite cu barca, dar și sfaturi privind prevenirea și stingerea incendiilor. De asemenea, micuții au putut face poze cu singura autospecială de stingere prin hidroperforare din țară, dar și cu pompierii prezenți la datorie, a declarat pentru RVE Timișoara, plutonier Elena Meghera.

Alo! Tata! E ziua ta! nu este un simplu eveniment în aer liber, după cum explică inițiatorul acestuia, Alin Pădureanu, ci reprezintă totodată, un semnal de alarmă pentru tații care nu petrec suficient timp cu copiii lor.

O premieră pentru această ediție a fost participarea a nouă persoane private de libertate, care s-au putut bucura alături de familie de activitățile din Parcul Copiilor, a precizat Alin Pădureanu, președintele Asociației Alo! Tata!

Pe lângă Timișoara, orașele Iași și Bacău au organizat acțiuni similare în Parcul Copou, respectiv Parcul Cancicov. Organizarea evenimentului a fost posibilă cu ajutorul sutelor de voluntari implicați la fiecare ediție, peste 200 de persoane alăturându-se inițiativei doar în acest an. Alo! Tata! E ziua ta! a adus zâmbete nu doar pe fețele micuților, dar și a părinților, care s-au declarat mai mult decât satisfăcuți de eveniment.

La rândul lor, micuții au declarat ediția din acest an, una reușită, fiecare exprimând ce le-a plăcut cel mai mult.

Următoarele emisiuni