Au sosit primele termoscannere cumpărate de CJ Timiș

14 mart., 2020

Primele termoscannere achiziționate de Consiliul Județean au sosit și urmează să fie instalate la punctele de trecere a frontierei din vest, dar și pe Aeroportul Internațional Timișoara.

În total, au fost comandate 11 astfel de scannere, însă doar 8 au fost livrate, anunță președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Echipamentele sunt performante, având capacitatea de a transmite imagini termice detaliate, astfel că persoanele care prezintă creșteri ale temperaturii corporale, pot fi ușor identificate.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi seara, că mai multe puncte de trecere a frontierei din România vor fi închise. Măsura se aplică doar vămilor cu trafic redus de persoane și este una tempor

Urmează să fie închise temporar următoarele puncte de trecere, în care în prezent se înregistrează un trafic redus sau care au fost închise deja de autoritățile sârbe sau ungare:
La frontiera cu
 Ungaria – Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai.
La frontiera cu 
Ucraina: Sighet
La frontiera cu 
Bulgaria – Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet
La frontiera cu 
Republica Moldova: Rădăuți Prut și Oancea
La frontiera cu 
Serbia au fost închise unilateral de autoritățile sârbe: Porțile de Fier 2 , Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta Turnu Severin si Naidăș.

În partea de vest a țării vor rămâne deschise punctele de trecere Moravița și Jimbolia.

Următoarele emisiuni