Circulația pe Podul Eroilor deschisă la începutul lunii noiembrie

28 oct., 2019

Foto: STPT/Doppler

Circulația pe Podul Eroilor ar urma să se deschidă la sfârșitul acestei săptămâni, respectiv începutul lunii noiembrie, a spus vineri, primarul Nicolae Robu. Reabilitarea structurii care a costat municipalitatea peste 3,7 milioane de lei, se află deja în faza finală. Potrivit edilului, antreprenorul mai are de turnat stratul de uzură, de realizat marcajele, dar și lucrări ce țin de racorduri. De asemenea, se lucrează la trotuare, la piste și la balustrade.

”Am fost pe santiere, la cele 2 poduri; vestea buna este că, dacă vremea va rămâne bună în continuare, atunci până la sfârșitul săptămânii viitoare, poate de luni într-o săptămână, o să dăm în folosință și podul Eroilor. Este turnat și primul strat de asfalt, săptămâna viitoare se va turna și stratul de uzură, apoi vom face marcajele și vom da drumul la trafic. Mai sunt lucrări la racorduri, care se vor face săptămâna viitoare. Se va mai lucra în continuare la trotuare și la pistele de biciclete, dar șefii de șantiere mi-au spus cș se pot aranja lucrurile in continuare, în timp ce pe o parte se lucrează la trotuare și piste, pe cealaltă să se circule, și invers. Balustrada este făcută la nivel grosier, aici este o alta tehnologie. A fost bună solicitarea celor de la Direcția de Cultură, e o construcție din beton, tot ce înseamnă partea orizontală și stâlpii din beton s-au turnat, iar pe partea cealaltă se lucra la cofrare și astăzi probabil, era gata cofrarea. Asta a fost înțelegerea, săptămâna aceasta se toarnă și părțile de sus pe ambele balustrade și săptămâna viitoare se va turna stratul de uzură pe carosabil și vom da drumul la trafic. Asta vreau, cel târziu de luni într-o săptămână să se circule”, a explicat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Nicolae Robu.

În ceea ce privește lucrările la Podul Dragalina, Nicoae Robu a comentat:

”La Podul Dragalina, am fost nemulțumit de mobilizare; este o demobilizare după ce l-am dat în folosință. Au lucrat excelent și, de multe ori se spunea că nu sunt acolo, dar a fost foarte mult de lucru sub pod. Dincolo de aceste aspecte ce țin de trecut, podul este în exploatare, este extrem de util, însă doream să îi punem punct final, să vedem că se montează variantele finale de balustrade, se fac acele operațiuni de finisaj. Din păcate, e așa o demobilizare, care e supărătoare.”

 

 

Următoarele emisiuni