Circulația tramvaielor spre Gara de Nord rămâne blocată

2 oct., 2019
Image may contain: outdoor

Foto: Eye in the Sky

Circulația tramvaielor spre Gara de Nord rămâne în continuare blocată, după ce reprezentanții celor două părți refuză să cedeze teren. Marți dimineața, oficialii Primăriei și conducerea Elba s-au întâlnit pentru o nouă rundă de discuții, însă rezultatul a rămas același, bucla de întoarcere aflată pe terenul societății Elba, în zona Gara de Nord, rămâne închisă. Primarul Nicolae Robu afirmă că, reprezentanții societății cer retragerea plângerii înaintată de municipalitate în instanță, anul acesta. În plus, Primăriei i s-au pus la dispoziție trei variante pentru a permite accesul tramvaielor în buclă. Explică primarul Nicolae Robu:

”Ne-am întâlnit la ora 8:00; o delegație a Primăriei Timișoara și o delegație de la Elba.  La începutul discuției, domnul director mi-a spus că ei doresc ca noi să ne angajăm să retragem plângerea pe care am formulat-o în instanță. Noi am dat în judecată societatea pentru această zonă. Am răspuns imediat că, noi suntem dispuși să retragem plângerea respectivă […] După care dânsul a cerut să o ascultăm pe doamna avocat care îi reprezintă. Am fost uluit când dânsa a spus că avem 1 din 3 posibilități la dispoziție: să facem expropriere și să plătim valoarea terenului, să plătim o chirie pentru că trec liniile de tramvai pe proprietatea societății sau să cumpărăm terenul pe care trec liniile de tramvai. Toate trei variantele erau din zona mercantilă. Eu m-am ridicat și am spus că nu retragem nici o plângere […]” 

Edilul susține că a solicitat deja, o ordonanță președințială până la pronunțarea instanței de judecată.

”Am cerut să se solicite o ordonanță președințială prin care să ne fie permis să ne folosim bunul până la pronunțarea instanței de judecată”, a explicat Nicolae Robu.

La rândul său, directorul general Elba, Bogdan Cocian susține că terenul aparține de drept societății și că, va depune o plângere penală împotriva Primăriei pentru violare de domiciliu.

Următoarele emisiuni