Clinica de Mari Arși de la Timișoara inaugurată săptămâna aceasta

8 oct., 2019
Imagini pentru clinica de mari arsi timisoara

Foto: Realitatea de Timiș

Clinica de Mari Arși de la Timișoara va fi inaugurată săptămâna aceasta, după mai bine de trei ani de la demararea lucrărilor. Anunțul a fost făcut luni, de managerul Spitalului Județean, Marius Craina. Potrivit acestuia, unitatea sanitară a primit deja avizul Direcției de Sănătate Publică pentru funcționare, în prima etapă fiind deschise doar trei din cele cinci boxe destinate marilor arși.

” Așteptăm de la București confirmarea vizitei doamnei ministru, moment în care vom face anunțul. Deci, parte din aparatură este sosită, parte din aparatură mai urmează să sosească. Clinica este dotată la ora actuală astfel încât ea poate să fie utilizată. Săptămâna trecută au fost luate probele microbiologice de către DSP, rezultatele sunt excelente, nu a fost nici cea mai mică problemă din acest punct de vedere. Zilele acestea s-au făcut ultimele retușuri”, declarat managerul Spitalului Județean Timișoara, medicul Marius Craina

Clinica de Mari Arși de la Timișoara este cea mai mare din țară și a fost realizată cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Timiș și a Ministerului Sănătății prin Banca Mondială. Investiția se ridică la aproximativ 5 milioane de euro și cuprinde atât construirea, cât și dotarea clinicii.

Următoarele emisiuni