Întâlnirea Global Christian Schools Network la Timișoara

22 oct., 2018

Image may contain: 1 person, indoor

Timp două săptămâni, Timișoara a fost gazda întâlnirii Global Christian Schools Network, la care au participat profesori și elevi creștini din peste 20 de țări, precum Australia, China, Noua Zeelandă, Kenya și Germania. Inițiatorul evenimentului a fost Ted Boyce, directorul Pacific Hills International Schools din Australia. Întâlnirea are loc la fiecare doi ani, în diferite locații din lume, dintre care anul acesta a fost selectat orașul Timișoara. De organizarea evenimentului s-a ocupat pastorul Liviu Căprar din București, pastorul Bisericii Pâinea Vieții din Lugoj, Gigel Olariu și Emanuel Olariu. Dintre subiectele menționate în cadrul întâlnirii, pastorul Gigel Olariu a reamintit importanța educației creștine și rolul ei în societate. Pe parcursul celor două săptămâni, elevi din șase țări, ca Germania, Australia și China, s-au implicat în diferite proiecte sociale, fiind ajutați de colegii lor de la Liceul Teologic Baptist din Timișoara, Liceul Baptist ”Alexa Popovici” din Arad, Școala Creștină ”Harul” din Lugoj și Liceul Penticostal ”Logos” din Timișoara. Despre experiențele trăite în această perioadă, ne spune Bianca din Australia, care a fost implicată atât la Centrul de zi Casa Olarului din Timișoara, cât și la Fundația ”Misiunea Pâinea Vieții” din Lugoj.

   La casa olariului am fost implicată în lucrarea cu copii dezavantajați. Am jucat jocuri și am petrecut timp cu ei, arătându-le dragostea lui Dumnezeu. La Pâinea Vieții am avut parte de numeroase activități: am adunat gunoiul de pe marginea străzii și am lucrat la un magazin comunitar. Am fost impresionată de modul în care comunitatea este condusă și de felul în care oamenii își poartă de grijă.

Naomi Cociorvan, elevă la Liceul Teologic Baptist din Timișoara și unul din voluntarii implicați în acest proiect și-a exprimat printre altele, dorința de a vorbi și colegilor ei despre ce înseamnă implicarea în misiune și în proiectele sociale.

În încheiere, Ted Boyce, inițiatorul evenimentului a declarat:

    Faptul că suntem aici, în România, pentru întâlnirea Global Christian Schools Network, este după părerea mea, o sărbătoare a lui Cristos în viețile noastre. A fost o experiență plăcută pentru noi. Elevii l-au găsit pe Dumnezeu în diferite moduri; au găsit dragoste în oamenii din România, în ei înșiși și în cei pe care i-au întâlnit pentru prima dată, dar cu care au lucrat în unitate pentru împlinirea scopului. Au descoperit dragoste pentru Dumnezeu, o dragoste care se adâncește tot mai mult în inimile lor. Am văzut schimbare în viețile lor, atât în a celor care au venit să slujească în România, cât și în a celor care li s-a slujit.

Următoarele emisiuni