Proprietarii de clădiri istorice din nou în vizorul Primăriei

12 sept., 2018
Image result for clădiri istorice timisoara plase

Foto: Renașterea Bănățeană

Proprietarii de imobile istorice din centru Timișoarei au ajuns din nou în vizorul autorităților locale. În cadrul conferinței de presă de marți, primarul Nicoale Robu a declarat că peste 1.000 de proprietari au fost înștiințați că vor fi supuși supraimpozitării, iar numărul acestora ar putea crește până la 3.600. De asemenea, edilul spune că a pregătit o nouă măsură ce urmează a fi supusă votului consilierilor locali  și care prevede ca toate clădirile istorice degradate să fie acoperite cu plasă până la începerea lucrărilor de reabilitare.

”Vreau să propun pentru următoarea ședință de Consiliu Local, nu pentru cea din această săptămână, o hotărâre, un proiect de hotărâre, prin care toți proprietarii de clădirii care arată rău să fie obligați până la începerea lucrărilor de reabilitare, să-și pună pe clădirile respective, plase de protecție, plase cu dublu rol. Pe de o parte să asigure securitatea trecătorilor, pe de altă parte să dea și un aspect cât de cât acceptabil prin desenul pe care plasele respective trebuie să-l aibă” a precizat marți, Nicolae Robu.

Edilul susține că măsura va fi aplicată și clădirilor aflate în administrarea primăriei, un astfel de exemplu fiind clădirea care adăpostește Liceul Emanuil Ungureanu.

Următoarele emisiuni