S-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru extinderea UPU

8 oct., 2019

Imagini pentru upu timisoara

Luni a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru extinderea Unității de Primire Urgență a Spitalului Județean Timișoara. Investiția, în valoare de aproape 5 milioane de euro, va fi realizată în mare parte, cu bani europeni, firma câștigătoare având la dispoziție șase luni pentru proiectare și un an și jumătate pentru execuție. Șeful unității, medicul Mihai Grecu a explicat luni, în cadrul unei conferințe de presă că, proiectul vizează în primul rând, creșterea cu 25% a numărului de posturi de lucru, dar și asigurarea unui confort ridicat pentru pacienți și aparținători.

„Investiția, practic, din perspectiva de extindere, vizează trei aspecte importante: primul este o creștere cu aproximativ 25% a numărului de posturi de lucru unde putem să asistăm pacienți; a doua este crearea unui circuit mai funcțional în ceea ce privește triajul pacienților, și nu în ultimul rând, a treia dimensiune este de a asigura un confort atât pacienților cât și aparținătorilor acestora în Unitatea de Primiri Urgențe”, a spus șeful UPU, medicul Mihai Grecu.

Construcția va avea 800 de metri pătrați și va fi prevăzută cu subsol, parter și etaj. Lucrările la noul corp ar trebui să înceapă în primăvara lui 2020.

Următoarele emisiuni