Timișoara va avea benzi dedicate pentru transportul public

18 sept., 2018

Timișoara va avea în viitorul apropiat, benzi dedicate transportului public, a anunțat vineri, primarul orașului, Nicolae Robu. Inițiativa vine ca măsură a fluidizării traficului în oraș, dar și ca o îmbunătățire a circulației mijloacelor de transport în comun. Edilul precizează însă, că benzile vor fi create doar acolo unde ecartul stradal permite acest lucru:

”Unde putem, o să vedeți, vom asigura, vom crea benzi dedicate pentru transportul public. Dar nu oriunde se poate face asta; pentru că, a dedica o bandă pentru transportul public, luând de la transportul în general, nu e o soluție. Am sufoca traficul în Timișoara dacă am interzice pe anumite artere – pe care acum se circulă pe toate benzile – accesul pe una din benzi pentru a o dedica transportului public. Dar, acolo unde ecartul stradal ne permite, vom crea benzi suplimentare pe care le vom dedica transportului public”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, edilul reamintește cetățenilor, că parcul auto al STPT va fi în curând înnoit prin achiziționarea de tramvaie noi cu bani din fonduri europene. În plus, municipalitatea va veni cu o măsură de stimulare a timișorenilor pentru a folosi mijloacele de transport în comun:

”O să vedeți că vom veni și cu o măsură de stimulare, nu vă dau detalii despre ea. Ea e în lucru acum. Cât de curând vom veni cu o (măsură de) stimulare a cetățenilor să folosească transportul public”, susține Nicolae Robu.

Următoarele emisiuni