Biblii pentru Egipt

6 feb., 2017

La începutul lunii august, Radio Vocea Evangheliei Timișoara a derulat un proiect intitulat Biblii pentru Egipt. Vali Giurici, împreună cu o echipă misionară, a fost acolo și a împărțit aceste materiale – ilegale pentru cultura islamică, însă cu un potențial de schimbare uriaș. A da o biblie unui musulman înseamnă închisoare, așa că echipa misionară a trebuit să găsească oportunități de a strecura bibliile în locurile cele mai frecventate de musulmani, fără să fie prinși. Vă invităm să vă rugați împreună cu noi pentru cei care au primit aceste materiale – Dumnezeu să li se descopere și ei să vină la cunoștința adevărului. Rugați-vă ca sămânța pe care am semănat-o – cu risc și efort, să rodească mântuire și viață pentru mii de oameni.

CONTEXT

Republica Arabă Egipt a fost pe primul loc în lume, în anul 2013, în ceea ce privește actele de violență si persecuția creștinilor. A spune unui musulman despre Dumnezeu sau a-i face cadou o Biblie este interzis în această țară arabă. Egiptul, cât și țările din jur au fost măcinate de războaie civile în ultimii ani, care au adus sărăcie și nesiguranță.

RELIGIE

Religia predominantă este islamul. Egiptenii sunt foarte prietenoși și religioși. De cinci ori pe zi se roagă pe covorul de rugăciune, fie la moschee, fie acasă sau chiar pe stradă, în miezul zilei și al nopții.

Femeile sunt învelite în burcă – haine lungi și negre, prin care se văd doar ochii. Pe bordul multor mașini se află Coranul, iar urletul imamului în miezul nopții și chemarea la rugăciune răsună pe toate străzile. Împletirea de păgânism cu islamism arată cât de mare este întunericul în care se află această țară și nevoia lor de Lumina Lumii – Isus Hristos.

PROIECTE REALIZATE

– Cu ajutorul lui Dumnezeu și a celor care au dăruit, am cumpărat 854 de Biblii și Nou Testamente care au fost distribuite în parcuri, pe stradă, în taxiuri sau în alte locații.

– Am avut ocazia să spunem musulmanilor cum Isus Hristos a schimbat viața noastră. Ei au fost interesați și unii au avut inima deschisă pentru adevăratul Dumnezeu.

– Am dus alimente și bani refugiaților de război din Sudan, creștini persecutați pentru credința lor, care au căutat scăparea în Egipt. Și aici sunt în continuare abuzați și suferă de foame, dar cel mai trist este că sunt lipsiți de speranță. Din acest motiv ne-am implicat în ajutorarea a 20 de famili de refugiați cu alimente și bani de medicamente. Văduve cu mai mulți copii, bărbați și femei care au orbit sau au fost mutilați în lupte au primit speranţă şi ajutor cu această ocazie.

– am mers și în Orașul gunoaielor, un fel de  groapă de gunoi în care se nasc, trăiesc și mor sute de mii de oameni. Sărăcia depășește imaginația.

În toate aceste proiecte am văzut protecția lui Dumnezeu și puterea rugăciunilor. Legea prevede arestarea imediată și pentru două nou-testamente, totuși am fost opriți de poliști sau chiar controlați de ei și aveam sute de nou-testamente în plase, dar Dumnezeu le-a închis ochii. Am fost păziți de boli şi de infecții, dar şi spiritual. Cu toate că în acele zile au murit câțiva oameni în revoltele care au avut loc aproape de noi, El ne-a păzit.

SPERANȚĂ PENTRU EGIPT

În ciuda faptului că am văzut mult întuneric spiritual și suferință, am plecat cu speranță pentru că am văzut în Egipt creștini plini de Duhul Sfânt care se roagă și au curajul să îl mărturisească pe Domnul Isus. Am văzut biserici unde oamenii sunt vindecați, am întâlnit  musulmani care îl văd pe Isus noaptea în vis, musulmani care se bucură când primesc un nou-testament și îl citesc și am văzut musulmani care vin la Adevăratul Dumnezeu.

Vă mulțumim pentru rugăciuni și pentru susținere și continuăm să ne rugăm ca acei care au primit Biblii, cât și cei care au auzit despre Isus Hristos să fie o binecuvântare pentru națiunea egipteană.

Următoarele emisiuni