Alungă neliniștea, ești protejat de Dumnezeu

9 apr., 2024

Uneori te simți atât de mic și slab, atât de nepregătit pentru provocările noi care îți stau înainte. Sunt domenii în care nu vei excela niciodată. Nu ai fost înzestrat și nici chemat să le faci pe toate. Dar, în ce te-a chemat Dumnezeu să faci, să știi că îți va da instrumentele, oamenii, darurile de care vei avea nevoie.

Pavel spune să fim tot timpul echipați cu armătura lui Dumnezeu (Efeseni 6:13). Resursele pe care ți le pune Dumnezeu la dispoziție nu sunt opționale. Adevărul, pasiunea pentru Evanghelie, credința, Cuvântul Lui sunt instrumente puternice de protecție și luptă în același timp. Ele te asigură că poți funcționa în parametrii desemnați de El, că vei fi protejat și în siguranță.

Pe de altă parte, Goliat avea o platoșă impresionantă, statura lui, echipamentul de război, experiența lui în luptă erau deasupra tuturor celorlalți, însă toate acestea nu i-au folosit la nimic. Instrumentele pe care ți le pune lumea la dispoziție oricât de performante ar fi nu îți pot garanta succesul, nici siguranța. Nici abilitățile umane, nici experiența acumulată, ci Dumnezeu este Cel care dă biruința și o poate face prin daruri, abilități și oameni, sau în absența lor.

Singura ta preocupare trebuie să fie să rămâi cu El, în El. Să-ți extragi semnficația și resursele din El. Cu bani mulți sau puțini, cu oameni în jurul tău, sau singur, dacă Dumnezeu este cu tine, vei reuși. El te-a ales să faci parte din familia Lui și îți va da din belșug tot ce ai nevoie ca să funcționezi la înălțimea chemării Lui.

Mă bucur că exiști!

Următoarele emisiuni