Corectarea examenelor naționale va fi digitalizată

9 apr., 2024

În județul Timiș, peste 5.000 de elevi vor susține examenul de evaluare Națională și aproximativ 4.000 de elevi sunt așteptați să se înscrie la probele de la Bacalaureat în mai puțin de trei luni.

Examenele pentru elevi se vor desfășura anul acesta în aceleași condiții ca și anul trecut, însă noutatea este modalitatea de corectare digitalizată a acestora. Lucrările vor fi scanate și încărcate pe platformele digitale puse la dispoziție de Ministerul Educației.

Beneficiile rezultate din implementarea corectării digitalizate sunt: anularea costurilor pentru transportul lucrărilor dintr-un județ în altul, eliminarea birocrației, reducerea timpului de lucru destinat evaluării și transmiterea în mod automat și aleatoriu către alți doi evaluatori a lucrărilor pentru care diferența dintre notele acordate este mai mare de un punct, a anunțat Ministerul Educației.

Evaluarea Națională anul acesta se va desfășura în perioada 25 – 28 iunie, iar Bacalaureatul debutează cu probele scrise în data de 1 iulie.

Următoarele emisiuni