Autobuze STPT închiriate Primăriei Deva

7 sept., 2018
Image may contain: sky, tree and outdoor

sursa foto: www.facebook.com/florinoancea.officialpage

Şapte autobuze vor asigura transportul în comun în Deva, după ce reprezentanţii Primăriei Deva şi cei ai Societăţii de Transport Public Timişoara au semnat un contract în acest sens. Contractul între cele două părți a fost semnat marți și este valabil până la sfârșitul anului, informează Adevărul. Cele șapte autobuze închiriate vor aduce STPT-ului peste 7.000 de euro pe lună. Decizia conducerii a stârnit însă, reacții printre timișoreni care susțin că așteaptă minute bune în stații după un mijloc de transport, în timp ce societatea închiriază autobuze altui oraș. Nicolae Bitea, directorul STPT, susține însă că această măsură nu va afecta transportul în comun din Timișoara. La rândul său, primarul orașului Deva, Florin Oancea a declarat că acesta este doar un prim pas în vederea modernizării orașului:

”Deva are, începând de astăzi, transport public local civilizat, la nivelul unui oraș european. Și acesta este doar un prim pas pentru progresul pe care ni-l dorim”, se arată pe pagina de socializare a Primăriei Deva.

Legat de calitatea transportului în comun din oraș, primarul Nicolae Robu a comentat :

”În luna august am înregistrat o creștere cu 12% a satisfacției generale a călătorilor față de luna iulie. În ceea ce privește notele, sunt încă foarte mici. Dacă în luna iulie, călătorii apreciau cu punctajul 4,43 serviciile de transport în comun, în luna august, aprecierea este 4,95. O creștere cu 72% în luna august față de iulie (este înregistrată) și la aprecierea frecvenței, mai bine zis aprecierea că frecvența cu care mijloacele de transport în comun circulă, este una bună.”

Luni, în prima zi de școală, vor fi scoase pe traseu, peste 50 de autobuze, 35 de troleibuze și 40 de tramvaie,  în condițiile în care pe străzile orașului circulă în mod normal, mai puține mijloace de transport în comun, susține Nicolae Bitea.

Următoarele emisiuni