Calea Bogdăneștilor reabilitată cu bani din fonduri europene

26 sept., 2018
Image result for calea bogdanestilor

Foto: Opinia Timișoarei

Două proiecte mari, pe bani europeni vor fi depuse în perioada următoare de către Primăria Timișoara. Este vorba despre proiectele privind reabilitarea bulevardului Cetății și Calea Bogdăneștilor. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, susține că actualizarea studiilor de fezabilitate se află deja în faza finală, urmând ca în câteva săptămâni, proiectul să fie depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR). Potrivit edilului, odată cu amenajarea Căii Bogdăneștilor, va fi prelungită și linia de tramvai existentă, care va trece prin subpasajul Solventul și până pe strada Gării.

”Vom amenaja Calea Bogdăneștilor ca unul din cele mai frumoase bulevarde ale Timișorei. Vom prelungi cu linia de tramvai pe mijloc, să fie clar, vom prelungi Calea Bogdăneștilor cu linie de tramvai cu tot pe subpasajul Solventul până la acel sens giratoriu pe care l-am invocat puțin mai devreme, din acel sens giratoriu, de la ieșirea de subpasajul Solventul, se va merge inclusiv cu liniile de tramvai pe strada Gării, până în fața Gării de Nord și acolo se va face racordul acestor linii de tramvai cu rețeaua actuală existentă acolo. Pe de altă parte, din giratoriu se va merge înspre Canalul Bega, la viitorul pod peste Bega și va mai fi încă o cale de acces în/din giratoriu, din acea girație, care va duce în cealaltă parte a orașului printr-o nouă stradă pe care o vom amenaja”, a declarat marți, primarul Nicolae Robu.

În cazul unui răspuns negativ din partea Agenției pentru Dezvoltare, edilul dă asigurări că vor fi folosiți bani din bugetul local. Deși lucrările vor începe oficial în 2019, Nicolae Robu susține că nu știe exact când acestea vor fi finalizate.

”Acesta este un proiect mai îndepărtat, dar până la acesta, vom face totul în următorii ani, cu spart pe teren în 2019.”

Următoarele emisiuni