Centura Centura Timișoarei operațională în 2022

11 sept., 2018

Centura de Sud a Timișoarei va fi operabilă abia din anul 2022. Conform cererii de finanțare postată pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), centura va fi dată în folosință abia în anul 2022 și nu în 2021 așa cum sperau autoritățile locale. Ca răspuns la această veste, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat vineri, că centura trebuie finalizată până în anul când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, adică până în 2021.

”Ieri s-a anunțat că s-a aplicat pentru obținerea de fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv și că centura va fi operațională în 2022. Eu refuz să cred că cineva la nivelul Guvernului României, poate privi lucrurile atât de relaxat. Cum să lași Timișoara fără centură ocolitoare până in 2022. Mai ales că în 2021, Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii”.

Totodată, edilul se arată optimist și speră că autoritățile de la București nu vor întârzia cu începerea lucrărilor.

”Privesc cu optimism și încă o dată o spun, cu speranța că suntem cu toții oameni responsabili și putem înțelege ce înseamnă ca un oraș ca Timișoara, cel mai dinamic oraș al țării, o arată toate datele oficiale, să rămână fără centură ocolitoare”, a declarat vineri, Nicolae Robu.

Următoarele emisiuni