Prima întâlnire a organizațiilor creștine din domeniul social

27 feb., 2020

Ieri, la Timișoara, a avut loc prima întâlnire a grupului de rugăciune pentru persoanele, asociațiile și organizațiile care activează în domeniul serviciilor sociale.

Evenimentul a reunit peste 20 de participanți, în mare parte, reprezentanți ai unor asociații și organizații creștine. Gazda evenimentului a fost Ligia Măcelaru, președintele Asociației pentru Capacitarea Abilităților Speciale.

„La întâlnirea de astăzi, am avut 32 de confirmări din partea organizațiilor; nu au putut ajunge toți, dar au venit alții care nu erau înscriși pe listă. Deci suntem undeva la aproximativ 30 de organizații. Invitația este deschisă pentru toate organizațiile care își bazează activitățiile și felul de a lucra pe principii creștine.”

Subiectul central al discuțiilor a fost constituirea unei federații, care să sprijine atât din punct de vedere juridic, cât și în ceea ce privește accesarea de fonduri, organizațiile creștine locale.

„O văd necesară pentru simplu fapt că ne putem susține reciproc, asta în primul rând, și apoi să suplinim segmente pe care unii le acoperă, iar alții nu și atunci putem să preluăm unii de la alții pentru continuitate. Pe lângă asta, putem să stabilim un stardad. Ceea ce îmi doresc personal, este să stabilim un stardad pentru ceea ce înseamnă asistența socială”, susține Alin Pădureanu, președintele Asociației Alo!Tata.

Următoarea întâlnire va avea loc peste o lună, iar participarea se face pe bază de înscriere.

„Dacă există organizații care vor să se alăture în această lucrare, pot lua legătura cu mine. Telefonul este 0746 018 534 și probabil la următoarea întâlnire vom fi mult mai organizați cu o pagină de Facebook, ca să fim mai vizibili”, afirmă Ligia Măcelaru, președinte ACAS .

Următoarele emisiuni