Ultimul pas al inițiativei înaintea Referendumului

13 sept., 2018

Foto: News.Net Creștin

Curtea Constituţională a României va discuta pe 17 septembrie propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, au precizat, pentru AGERPRES, oficial ai CCR. Conform legii, în termen de 5 zile de la adoptarea unei legii, Instanţa constituţională se pronunţă, din oficiu, asupra acesteia. Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei a fost adoptată marţi, în plenul Senatului și urmează a fi supusă unui referendum pe 7 octombrie. Senatorul Titus Corlățean, fost Ministru de Externe al României, a declarat în emisiunea La Ordinea Zilei, moderată de Ioan Ciobotă, că s-a făcut un pas uriaș înainte, însă decizia finală va fi luată pe 7 octombrie, prin votul cetățenilor. Potrivit acestuia, numărul necesar de voturi pentru ca referendumul să fie validat și aprobat este 4,5 milioane.

”Noi în Parlament am făcut un pas uriaș înainte, dar nu este pasul decisiv. Pasul decisiv aparține cetățenilor români care sunt chemați la referendumul din 7 octombrie. Eu profit de această emisiune să-i încurajez pe toți cei care ascultă, dar nu doar pe ei, ci cei care ascultă să vorbească la rândul lor cu alți români și să vină la vot. Va fi nevoie de aproximativ 6 milioane de oameni care să fie prezenți efectiv la vot și cel puțin 4,5 milioane să voteze pentru revizuire pentru ca acest referendum să fie și validat și aprobat”, a declarat Titus Corlățean.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Următoarele emisiuni